Communicatie sleutelwoord toekomst vleesconsumptie

03-06-2013 \\ Innofood nieuws

 

 

Goede communicatie vormt de steutel om consumenten daadwerkelijk te laten kiezen voor vlees dat duurzaam geproduceerd is, maar tegelijk ook voedzaam en ook nog erg lekker is. Dat stond centraal op een conferentie in Londen over de vleesconsumptie.

De uitdaging voor de (internationale) vleessector is om de boodschap van ‘minder is beter’ winstgevend te laten zijn en producenten en de hele (‘rural’) plattelands economie te kunnen laten floreren.

Volgens hoogleraar Garnet (Oxford) heeft de consumptie van vlees impact op het milieu. Maar vlees is volgens haar niet de grote boosdoener, evenmin de grote redder als het gaat om de hoge voedingswaarde.

De communicatie richting consument moet daarom een (creatievere) balans vinden om enerzijds reëel te zijn in een eerlijk verhaal over de duurzaamheid (welzijn en milieu). Tegelijkertijd blijft het zaak om te benadrukken, dat vlees essentiële bouwstenen bevat voor een evenwichtige voeding.
Er zijn volgens Garnett nog steeds vrij forse groepen in de samenleving die amper komen tot de aanbevolen dagelijkse hoeveelheden vlees en dus tekorten hebben in het gewenste voedinspatroon.

Een spreekster vatte het samen: ‘Er moet een goed huwelijk komen tussen een gezond (en lekker) voedingspatroon en een maatschappelijk verantwoorde productie op duurzame veehouderijen’.

Bron: www.foodnavigator.com / Vlees.nl