Column leidt tot beter leesbare zoutpotjes van Jozo

20-02-2013 \\ Innofood nieuws

 

 
 
Hengelo – Een kritische column van de prominente culinair journalist Johannes van Dam heeft ertoe geleid dat AkzoNobel in Hengelo ijlings heeft besloten de lay-out op zijn potjes Jozo Bewust Zout aan te passen. De advertenties zullen om dezelfde reden worden veranderd. Van Dam schrijft in het vrijdag verschenen weekblad Elsevier dat de piepkleine witte lettertjes op de lichtgroene achtergrond op de kleine potjes Bewust Zout volstrekt onleesbaar zijn. Daardoor mis je het gegeven dat dit product voor het grootste deel uit kaliumzout in plaats van natriumzout bestaat. En kaliumzout is gevaarlijk voor nierpatiënten, aldus Van Dam. Alleen op de website staat duidelijk een waarschuwing voor nierpatiënten.
 
Bij Salt Specialties, de Hengelose zoutproducent van AkzoNobel, hebben ze zich de kritiek van Van Dam aangetrokken. “De tekst is inderdaad slecht leesbaar, maar we zijn er niet op uit om iets te verdoezelen. We gaan er mee aan de slag”, laat marketingmanager Sander Tierolf weten.
 
Tierolf wijst er op dat kalium een van de weinige geschikte alternatieven is voor natrium, onder andere voor conservering. Natrium is bij te veel gebruik bloeddrukverhogend.

 

Bron: De Twentsche Courant Tubantia – 20 februari 2013