Coca-Cola: volledige Plant Bottle in 2020

14-09-2013 \\ Innofood nieuws

Coca-Cola verwacht dat het rond 2020 een Plant Bottle zal hebben die volledig uit biomassa zal zijn opgebouwd. Dat vertelde public affairs manager Robert Seegers gisteren op de Inspiratiesessie Biobased op Landart in het Brabantse Diessen.

Seegers hield overigens nog wel wat slagen om de arm. Hij vertelde dat Coca-Cola eigenlijk al had verwacht dat het al een halveliterfles zou hebben die geheel uit biomassa bestaat. ‘Momenteel is 22,5 procent biomassa, 25 procent gerecycled PET en ongeveer de helft virgin PET op basis van fossiele grondstoffen. We hebben dus nog een hele weg te gaan. Gelukkig staan we niet alleen. Ook bedrijven als Unilever en Danone zijn druk bezig op dit terrein. We proberen elkaar zo en dan af te troeven.’

Seegers stelde dat 100 procent Plant Bottle zowel bestaat uit virgin bioPET en gerecycled bioPET. Een bio-afbreekbaar plastic is geen optie omdat dit de kwaliteit van de frisdrank aantast (doorlaatbaarheid van de koolzuurgassen, red) en omdat het de flessen in een gesloten kringloop wil onderbrengen.

Lees hier het volledige artikel in Agro-Chemie