Coca-Cola opent ‘Share a coke store’

14-08-2013 \\ Innofood nieuws

  
VANWEGE LANCERING 50 NIEUWE VOORNAMEN OP VERPAKKINGEN
  
Beleef & deel jouw Coca-Cola met vrienden en familie in de tijdelijke store
  
  
Rotterdam – Deze zomer nodigen we iedereen uit om onder het motto ‘Share a Coke’ een Coca-Cola met vrienden en familie te delen. Het iconische opschrift “Coca-Cola” is sinds mei, voor het eerst in de geschiedenis, op onze flesjes deels vervangen door de populairste Nederlandse voornamen1. In vervolg op de huidige 150 populairste Nederlandse voornamen, worden wegens het succes van de campagne, 50 nieuwe populaire namen aan de lijst toegevoegd. Met deze 50 nieuwe namen, zijn er 50 nieuwe redenen om een Coca-Cola te delen.
 
Vanwege de lancering van de nieuwe namen zal Coca-Cola, voor het eerst in Nederland, een eigen store openen. In deze speciale ‘Share a Coke store’ in de Kalverstraat (nr 101) in Amsterdam kunnen consumenten van woensdag 14 t/m zondag 18 augustus op verschillenden manieren hun Coca-Cola beleven en delen met vrienden en familie. Zij staan persoonlijk letterlijk en figuurlijk centraal in de store.
 
Waan je in een Share a Coke wereld
In de store bevindt de consument zich in een ware ‘Share a Coke’ wereld met om zich heen de 200 populairste namen, maar ook de namen van de mensen die zich op dat moment in de store bevinden. Er zijn allerlei activiteiten waarbij de voornaam van de bezoeker of zijn familie en vrienden centraal staat.
De bezoeker kan één gepersonaliseerd 33 CL blikje op de labelmachines voor zichzelf óf iemand anders maken, om te delen. Ook kan hij op de foto met een gigantische Coca-Cola fles met zijn eigen naam erop om digitaal te versturen. Bovendien is het mogelijk om uit speciale vending machines een flesje met op de label één van de 200 populairste namen te kopen. Tot slot kan de bezoeker meer over Nederlandse voornamen te weten komen via leuke feitjes terwijl hij wordt getrakteerd op een blikje ijskoude Coca-Cola. Kortom, de bezoekers worden met hun vrienden en familie volop in het zonnetje gezet in de store.
  
1 Van de mensen geboren tussen 1983 en 1999. Bron: Meertens instituut