Cleanic introduceert Purehold deurdispensersysteem voor handhygiëne in levensmiddelenindustrie

21-01-2014 \\ Innofood nieuws

Amsterdam – Ruim 80 procent van de infecties worden veroorzaakt door aanraking. Om infectieverspreiding tegen te gaan introduceert Cleanic, distributeur van handhygiëneoplossingen binnen de medische industrie en levensmiddelenbranche, de Purehold. Dit is een deurdispensersysteem met antibacteriële coating ontwikkeld voor veeleisende omgevingen met infectierisico, zoals bedrijven die levensmiddelen produceren. Firma’s die zich bezig houden met de bereiding, verwerking, behandeling en verpakking van voedselwaren kunnen hiermee handhygiëne en infectiepreventie stimuleren.
  

Bedrijven in de levensmiddelenindustrie dienen zich te houden aan de HACCP, een risico-inventarisatie voor voedingsmiddelen. Dit controlesysteem zorgt voor het terugdringen van het risico op besmetting binnen het productieproces. Reiniging en desinfectie zijn essentiële onderdelen om aan deze aan strenge normen voor het waarborgen van hygiëne en voedselveiligheid te kunnen voldoen.

 

Uit onderzoek van Copper Development Assocation blijkt dat 80 procent van de infecties worden veroorzaakt door aanraking. Voor veel organisaties is de persoonlijke hygiëne van de medewerkers binnen het productieproces echter geen prioriteit. Een gebrek aan tijd en een ingeslopen routine zijn vaak voorkomende redenen voor het afzwakken van de aandacht voor handhygiëne. Wetenschappelijke studies tonen aan dat de regels voor handhygiëne in slechts 40 procent van de gevallen worden toegepast. Zo worden de regels in ziekenhuizen op grote schaal overtreden. Dat bleek opnieuw toen het televisieprogrammaZembla beelden uitzond die waren gemaakt met een verborgen camera. 
  

Ook levensbedreigende bacteriën worden via aanraking overgedragen. Handen wassen is de meest effectieve manier om gezond te blijven, maar de meeste mensen wassen hun handen te weinig of onvoldoende grondig, aldus de Wall Street Journal. Een belangrijke schakel om op eenvoudige wijze te kunnen voldoen aan de normen voor hygiëne en voedselveiligheid is het forceren van handhygiëne door middel van een deurdispensersysteem als Purehold. 
  

Ontsmetting via deurgreep
Bij het openen van de deur komt de medewerker in aanraking met de handgreep van het Purehold deurdispensersysteem. Bij het aanraken van de deurhendel wordt een dosering alcohol-gel verstrekt, waardoor de gebruiker automatisch de handhygiëne zal toepassen bij het in- of uitgaan van bijvoorbeeld productielokalen, kleedruimtes en toiletten. Dit innovatieve systeem garandeert dat elke gebruiker de handen ontsmet bij het openen van de deur. Het onderhoudsvriendelijk design van Purehold kan iedere klassieke deurgreep vervangen. Ook klapdeuren en branddeuren komen in aanmerking voor dit systeem.
  

Katrien De Bodt, vertegenwoordiger bij Cleanic: ‘Bedrijven die hun hygiënestandaarden willen verhogen, voor een betere handhygiëne bij hun productiemedewerkers, doen er goed aan de Purehold te introduceren op de productievloer. Ik ben er van overtuigd dat het gebruiksgemak van het Purehold handhygiënesysteem een betere handhygiëne garandeert, maar ook kan bijdragen tot gedragsverandering bij de medewerkers op de werkvloer.’
Voedingsbedrijven als Unilever, 2 Sisters Food Group en Greencore hebben de Purehold al in gebruik. Dit levert hen goede scores voor handhygiëne op bij controles door bijvoorbeeld supermarkten. 
  

Bekijk voor meer informatie deze video   

en de website
  

Testen
Cleanic biedt organisaties de mogelijkheid om de Purehold één maand gratis te testen. Neem daarvoor contact op met Cleanic via email: hygiene@cleanic.be of via tel. +32(0)55 605 544
  

Over Cleanic
Cleanic is een dynamisch bedrijf dat gespecialiseerd is in het leveren van ergonomische en hygiënische oplossingen binnen de medische en dentale wereld. Onze partners zijn internationale en innovatieve bedrijven die de nodige garantie kunnen bieden inzake ergonomie en hygiëne. Onze klanten kunnen rekenen op een professionele aanpak en de nodige kennis ter zake, teneinde werkcomfort en hygiëne te bevorderen. Voor meer informatie, www.cleanic.nl.