Circular Economy Challenge Food Edition van start

18 november 2022

De Nederlandse voedselketen staat onder flinke druk. Sterk oplopende energie- en grondstofprijzen en de schaarste van personeel en grondstoffen zijn goed te voelen. Samen met de onzekerheid aan de afzetkant zorgt het voor bijzondere tijden in de foodindustrie. Reden te meer om te investeren in circulariteit voor een toekomstbestendige keten en organisatie.

Circulair ondernemen vraagt van ondernemers om anders te denken, over de grenzen van het eigen bedrijf heen te kijken en samen te werken. Zo ontstaan nieuwe ideeën en businessmodellen. De Circulair Economy Challenge Food Edition start voor het eerst in de regio Midden Oost Nederland, om ondernemers in de food-keten te helpen bij de ontwikkeling naar circulair ondernemerschap. In deze challenge gaan ondernemers uit de foodsector met elkaar aan de slag om hun bedrijf (meer) circulair te maken. Hoe kun je verspilling tegen gaan? Hoe kun je grondstoffen beter benutten en hoe ga je om met het verwaarden van je reststromen? De challenge wordt begeleid door experts van KPMG, MVO Nederland en Rabobank.

Ervaringen van de challenge

Inmiddels hebben ruim 150 ondernemers meegedaan aan de reguliere Circular Economy Challenge. Bekijk de video’s (Circular Economy Challenge – YouTube) voor ervaringen en inspiratie.

Iets voor jou?

Wil je (meer) circulair aan de slag? Weet je niet goed waar je moet beginnen of wil je een bestaand idee verder brengen? Vind je het leuk om met een groep ondernemers aan de slag te gaan? Meld je dan aan voor de Circular Economy Challenge Food Edition. Op https://brandportal.rabobank.nl/event/RFH-
j2kgrxk8qhPsg20VF7qcGzoPN84CaamCJbKly315doe34SEdrhyKNZXwHtyDWRA-ssNaTso3Lc5z9tsXEA
tref je meer informatie en de mogelijkheid om je aan te melden voor een online informatiesessie.

Circular Economy Challenge Food Edition van start

Blijf op de hoogte

No item found
Bekijk alle nieuwsberichten