Christiaan Pieters uit Wolvega wint FutureProef Award

19-12-2016 \\ Innofood nieuws

Christiaan Pieters uit Wolvega won woensdag 14 december de FutureProef Award 2016. De leerling van het Linde College uit klas 3 vmbo, maakte een vlog over een bedrijfsbezoek en gastlessen van zuivelbedrijf Royal A-ware. Hij werd in de les scheikunde verrast door twee professionele vloggers en medewerkers van Royal A-ware. Bart Beeftink, opleidingsmanager bij Royal A-ware: “Christiaan laat met zijn vlog op een leuke en enthousiaste manier scholieren kennismaken met de levensmiddelenindustrie. Hij heeft de gastlessen en de rondleiding in onze kaasmakerij in Heerenveen fantastisch vastgelegd!” Christiaan won een enorme trofee en hij krijgt een workshop vloggen van een professional.

Volop interessante banen in levensmiddelenindustrie
FutureProef is een initiatief van het bedrijfsleven om leerlingen uit het voortgezet onderwijs te interesseren voor de levensmiddelenindustrie. Royal A-ware werkt mee aan dit initiatief. Het oer-Hollandse familiebedrijf is gespecialiseerd in het produceren, rijpen, versnijden en verpakken van kaas en andere verse foodproducten. “Door te laten zien en ervaren wat wij doen, laten we de toekomstige generatie kennismaken met ons vak. Met FutureProef willen we jongeren laten zien dat er hele mooie kansen liggen in deze branche als het gaat om interessante banen, werkgelegenheid en doorgroeimogelijkheden” aldus Beeftink.

Praktijkervaring opdoen
Op het Linde College maken leerlingen met een Natuur & Techniek profiel kennis met de levensmiddelenbranche in de les. “Kaasmaken is een praktisch en boeiend project binnen het vmbo. De leerlingen leren alle ins en outs van het productieproces. Dan is het extra mooi om ze ook kennis te laten maken met de praktijk. Royal A-ware heeft met gastlessen en een bedrijfsrondleiding de leerlingen een uniek kijkje achter de schermen geboden. Daar zijn wij als school enorm blij mee. Dit soort ervaringen zijn niet alleen leuk en leerzaam, maar helpen ook bij een toekomstige studiekeuze” aldus docent Henry Pluim.