Chef-kok Yotam Ottolenghi gastredacteur DeLUXE

22-11-2013 \\ Innofood nieuws

15e editie van DeLUXE staat in het teken van kookkunst
  
  
  

Zaterdag 23 november verschijnt bij NRC Weekend de 15e editie van magazine DeLUXE,  deze keer met Yotam Ottolenghi als gastredacteur. Deze Israëlische chef-kok geniet grote populariteit in Groot-Brittannië, Duitsland, Nederland en delen van de VS, mede dankzij de drie kookboeken die hij op zijn naam heeft staan. Succesvol is ook zijn Londense restaurant NOPI. Woensdag ontving Ottolenghi het eerste exemplaar van DeLUXE uit handen Monique Snoeijen, redacteur DeLUXE, na afloop van een exclusieve kookworkshop voor NRC-lezers en relaties in Kookfabriek Amsterdam.

 
Yotam Ottolenghi studeerde filosofie, Duits en cultuurwetenschap maar besloot halverwege de jaren ’90 om een koksopleiding in Londen te gaan volgen. Met succes: van zijn boek ‘Plenty’ zijn wereldwijd al meer dan 600.000 exemplaren verkocht, zijn restaurant NOPI oogst goede kritieken en hij schrijft wekelijks de ‘The New Vegetarian’-column in The Guardian. Vandaag kreeg een aantal lezers en adverteerders van NRC de kans om in een exclusieve workshop onder zijn begeleiding een vegetarisch 4-gangenmenu te bereiden.
 
“Deze editie van DeLUXE is een echte culinaire feestspecial”, zegt Peter Vandermeersch, hoofdredacteur van NRC Handelsblad. “We schotelen onze lezers een recept voor van een kerstmenu volgens Ottolenghi. Daarbij geven we een inkijkje in zijn leven en meer specifiek zijn keuken en zijn agenda. Verder besteden we onder meer aandacht aan de levende culinaire legende Alice Waters, opgroeien met twee vaders en aan Ottlenghi’s geboortestad Jeruzalem.”
 
Over DeLUXE
DeLUXE verschijnt al ruim twee jaar 3 keer in het voorjaar en 3 keer in het najaar als magazine bij NRC Weekend. Elke editie van DeLUXE wordt gemaakt met een gastredacteur, die een absolute expert is binnen zijn of haar vakgebied. Zo verleenden eerder Dries van Noten, Rem Koolhaas, Eva Marie Westbroek, Hussein Chalayan, Jessica Durlacher en Leon de Winter, Adrian van Hooydonk, Erwin Olaf, Benedikt Taschen, Lidewij Edelkoort, Wim Pijbes, Piet Hein Eek, Haider Ackermann en Anton Corbijn hun medewerking. DeLUXE onderscheidt zich door de inhoud en de benadering van lifestylethema’s, maar ook door het opvallend grote formaat.