CBL: ‘Zembla wekt geen vertrouwen’

09-01-2014 \\ Innofood nieuws

 

LEIDSCHENDAM – Het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel reageert enkel schriftelijk op vragen van Zembla. Het programma, dat donderdag bericht over de macht van supermarkten, wekt bij het CBL ‘geen vertrouwen dat onze bijdrage op een eerlijke en evenwichtige wijze wordt verwerkt’.

Directeur van de brancheorganisatie Marc Jansen spreekt deze zorgen uit in een open brief aan het programma, naar aanleiding van de vorige uitzending over vleesfraude. Ook de manier waarop er voor en na de uitzending publiciteit is gezocht zonder openheid te willen geven over de achtergronden van de beschuldigingen, heeft het CBL doen besluiten slechts schriftelijk te reageren.

 

Asbest
Zembla vroeg het CBL onder meer hoe prijsvorming van supermarkten tot stand komt, wat de prijsdruk betekent voor de voedselkwaliteit en of er bij een aantal bakkerijen asbest op brood is belandt. Zembla beschuldigt Bakkersland hiervan. De broodproducent ontkent zelf de aantijgingen. Navraag door het CBL zelf bij de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit (NVWA) en de Nederlandse Vereniging van Bakkers leert dat er geen asbest op brood is gekomen. “De overheid ziet erop toe dat er geen asbest op producten komt.”

 

Bron: Levensmiddelenkrant