CBL: lokaal verbod op bieracties ongewenst

13-01-2013 \\ Innofood nieuws

 

 

NIEUWVEEN – Het Centraal Bureau Levensmiddelen (CBL) noemt het ongewenst wanneer gemeenten zelf een verbod op bieracties in supermarkten gaan invoeren. Eindhoven heeft plannen voor een dergelijk verordening.

 

 

De gemeente Eindhoven wil dat supermarkten niet meer dan 30 procent korting geven op kratjes bier en overweegt dit vast te leggen in een verordening. Wethouder Lenie Scholten van de lichtstad grijpt hiermee naar de mogelijkheden die worden geboden door de nieuwe Drank- en Horecawet die op 1 januari van kracht werd. Ze wil hierover met de Eindhovense supermarkten collectieve afspraken maken naar voorbeeld van de inperking van de happy hours in cafés.

Lastig
Op Radio 1 liet CBL-woordvoerder Miranda Boer weten dat de supermarktkoepel geen voorstander is van dergelijke lokale regels. Volgens haar is het voor winkels van landelijk opererende formules lastig hieraan mee te werken. “Supermarkten werken met landelijke folders en tv-commercials. Het wordt voor lokale supermarkten een lastig verhaal om aan klanten uit te leggen waarom zij een bepaalde korting niet geldt. De meeste mensen gaan verantwoordelijk met alcohol om en zij snappen niet waarom ze meer moeten betalen.”

 

Bron: Eindhovens Dagblad/NOS