Cateraars krijgen les in waste, social media en marketing

21-01-2013 \\ Innofood nieuws

 

 
22 jan 2013 start de lessenreeks MAKE MORE van The Food Line-up & Professional Rebel
 
The Food Line-up wil (duurzame) cateraars helpen zich te ontwikkelen binnen de food en evenementen sector. Leer meer over food waste (22 januari), sales & marketing (29 januari), social media (12 februari) en het organiseren van events (19 februari). Experts uit het food vak delen hun leercurve en helpen cateraars gelijk op weg tijdens het praktijkgedeelte. De lessenreeks MAKE MORE vindt plaats in Amsterdam en is samen met Professional Rebelontwikkeld.
 
De meeste cateraars starten hun business vaak snel en spontaan uit liefde voor koken en eten. Ondernemen is echter niet alleen doen, maar ook leren en ontwikkelen. Experts zoals Samuel Levie (Brandt & Levie), Marieke de Goeij (Brandmanager Tony’s Chocolonely) en Joris Lohman (voorzitter Youth Food Movement) delen hun leercurve. De cateraars gaan tijdens de les gelijk ook zelf aan de slag.
 
The Food Line-up (TFLU) ontwikkelt speelse en duurzame totaal concepten voor de evenementencatering. De food boekers van The Food Line-up bouwen complete food courts en programmeren slow fast food op festivals en (bedrijfs)evenementen. Oprichtster Lotte Wouters: “Er is weinig professionele steun of begeleiding voor cateraars. Met de passie zit het wel goed maar hoe zit het met de rest? De workshops die Professional Rebel voor The Food Line-up ontwikkelt behandelen onderwerpen die belangrijk zijn om de business van cateraars succesvoller en duurzamer te maken. De focus ligt op identiteit en samenwerking.“
 
Samen met Melissa Marijnen is zij Professional Rebel begonnen, een creatief bureau gericht op educatie voor jonge ambitieuze mensen. Zij ontwikkelen Your Learning Curve lessen waarbij de leercurve van een expert centraal staat.
 
De avond wordt gehost door Linda Vermaat