Carrière maken in het familiebedrijf? ‘Kijk eerst om je heen’.

16 augustus 2023

Je ouders hebben een succesvol familiebedrijf, dus waarom zou jij daar niet je loopbaan starten? Het lijkt een gespreid bedje, maar het is verstandiger om ergens anders te beginnen, zegt hoogleraar familiebedrijven en bedrijfsoverdracht Roberto Flören. Voor Jo-Anne van der Laan was het allerminst een uitgemaakte zaak dat zij ging werken bij Zwanenberg Food Group, het bijna 100-jarige bedrijf van haar familie. ‘Ik zei van jongs af aan dat ik níet in het familiebedrijf zou stappen. Gewoon omdat ik mijn eigen keuzes wilde maken. Ik had een bijbaantje bij modewinkel Piet Zoomers en dat vond ik erg leuk. Ik volgde ook een hbo-opleiding modemanagement.’ Via een project kwam zij toch terecht bij Zwanenberg, waar zij in 16 jaar tijd uitgroeide tot directeur sales & marketing. ‘Ik vond het vanaf het begin leuker dan alle stages die ik had gedaan. Niet omdat het ons bedrijf is, maar vanwege de sfeer, de ondernemende bedrijfscultuur en het feit dat je veel vrijheid hebt om je eigen ding te doen. Het vertrouwde is natuurlijk wel latent aanwezig; je kent de historie en de producten.’ https://www.intermediair.nl/werk-en-carriere/beroepskeuze/carriere-maken-in-het-familiebedrijf-kijk-eerst-om-je-heen?referrer=https%3A%2F%2Fwww.google.com%2F | Bronvermelding: https://www.intermediair.nl/ | Redacteur: Robert Heeg

2023 - Zwanenberg_carriere maken in familiebedrijf

Blijf op de hoogte

No item found
Bekijk alle nieuwsberichten