C1000 blinkt uit in slagroomtaartentest

29-04-2013 \\ Innofood nieuws

 

NIEUWVEEN – Met een lovend juryrapport en een eindcijfer van een 8 gooit de slagroomtaart van C1000 hoge ogen. De supermarktketen eindigt op de tweede plaats in de slagroomtaartentest van de Consumentenbond.

 

‘Lekker vers fruit, heerlijke cake en de beste slagroom van alle dertien geteste slagroomtaarten’, zo klinkt het lovende jurycommentaar in de Consumentengids van mei, voor de slagroomtaart van C1000. De prijs (15 euro) en de kwaliteit van de taart zijn zo goed dat deze is uitgeroepen tot de Beste Koop en de Beste uit de test. De C1000-slagroomtaart laat alleen de duurdere slagroomtaart (27 euro) van Multivlaai voor zich. De taarten van Bakker Bart en Meesterbakker eindigen zelfs lager op plaats drie en vier.

Albert Heijn
Ook de slagroomtaarten van Albert Heijn (zevende plaats) en Jumbo (achtste plaats) vallen in de smaak bij de jury met rapportcijfers van een 7,7 en een 7,6. De taart van Ekoplaza doet het minder goed en eindigt met een 6,7 op de dertiende en laatste plaats. Over deze taart zei de jury: ‘de taart oogt saai en de groene bodem is niet zo aantrekkelijk.’

Diepvries

In de test zijn ook vier diepvriestaarten meegenomen die te koop zijn bij supermarkten. De hoogste notering hierbij is voor Maitre Paul met een zesde plaats en een rapportcijfer van een 7,7.

 

 

Bron: Consumentenbond / Levensmiddelenkrant