Brouwerij Othmar uit Ootmarsum opent nieuwe brouwerij en intensiveert samenwerking met De Monnik Dranken

03-01-2017 \\ Over onze leden

Na een jarenlange samenwerking gaan Othmar en De Monnik Dranken vanaf januari 2017 hun activiteiten verder uitbreiden. Met uitzondering van de gemeente Dinkelland, wordt De Monnik de exclusieve distributiepartner van Othmar bieren door heel Nederland. Othmar heeft begin december de hekken van het nieuwe multifunctionele plein geopend, waar zij met de nieuwe brouwerij de biercultuur in Ootmarsum willen laten herleven en de vraag vanuit Nederland willen beantwoorden.

Brouwerij Othmar brouwde de afgelopen 5 jaar haar bieren op het industrieterrein in het toeristische Ootmarsum. Dirk Heupink, mede-eigenaar Brouwerij Othmar: ”Op de vorige locatie zaten we aan ons brouwmaximum. Met de nieuwe brouwerij op deze prachtige locatie tegen de rand van de stad kunnen we de hele belevenis achter het bier laten zien en we willen dit aan iedereen uitdragen”. Met Gasterij Oatmössche, waar ook de koperen brouwketels midden in de zaal staan, heeft het plein een unieke gelegenheid om te genieten van de bieren met bijbehorende biergerechten. “Doordat we steeds meer liefhebbers kregen van onze bieren en voor de continuïteit van onze brouwerij, hebben we besloten om onze afzetmarkt te vergroten en door de vernieuwde samenwerking met De Monnik Dranken kunnen we blijven doen waar onze passie ligt”, aldus Bart Nijhuis, mede-eigenaar Brouwerij Othmar.

Hans Olde Monnikhof, directeur De Monnik Dranken: “We zijn er trots op en zien het als een fantastische uitdaging om de exclusieve distributiepartner in Nederland (met uitzondering van gemeente Dinkelland) te zijn voor de “handcrafted” speciaal bieren van Brouwerij Othmar. Beide familiebedrijven passen goed bij elkaar en wij hebben veel vertrouwen in deze samenwerking.”

Voor info:

Othmar  – Ootmarsummer Bierbrouwerij Heupink & Co   www.othmarbier.nl

De Monnik Dranken   www.monnik-dranken.nl