Britten gooien elk jaar voeding ter waarde van €14,8 miljard weg

18-11-2013 \\ Innofood nieuws

Equivalent van zes maaltijden per week

Ondanks het streven het probleem te reduceren, kost het binnenlandse voedingsafval het Verenigd Koninkrijk £12,5 (€14,8) miljard per jaar. Er wordt elke dag een equivalent van 24 miljoen boterhammen, 5,8 miljoen aardappelen en 5,9 miljoen glazen melk weggegooid, terwijl in een jaar het equivalent van 86 miljoen hele kippen wordt weggegooid.

Het rapport van het Waste and Resources Action Programme (Wrap), ‘Household Food and Drink Waste in the UK 2012’, suggereert een gebrek aan duidelijkheid rond het bewaren en de etikettering van producten. Het vaak overschatten van porties en het meer kopen dan nodig is, zijn twee van de redenen dat consumenten perfect eetbare levensmiddelen afdanken.

Huishoudens hebben de vermijdbare voedingsverspilling sinds 2007 met 21% verlaagd, wat de consumenten bijna £13 (€15,4) miljard bespaart. Het dalingstempo is de afgelopen jaren echter vertraagd. Er wordt nog steeds 4,2 miljoen ton weggegooid aan producten die nog gegeten hadden kunnen worden. Bijna de helft van deze voeding gaat rechtstreeks vanuit (koel)kasten naar de vuilnisbak zonder dat het ooit op ons bord is beland.

Bron: bt.com / AGF