Britten gebruiken minder zout aan tafel

30-01-2013 \\ Innofood nieuws

 

De Britse campagne om consumenten minder zout te laten gebruiken, lijkt aan te slaan. Vijf jaar na het begin van de campagne daalde het aantal mensen dat zout aan tafel gebruikt met een vierde.

De campagne van de Food Standards Agency en het ministerie van Gezondheid om de zoutinname van de Britten te beperken begon in 2003. Onderzoekers van de London School of Hygiene & Tropical Medicine bekeken de zoutinname tussen 1997 en 2007. Ze deden een steekproef onder ruim 6000 volwassen Engelsen. Hun resultaten publiceerden ze in het British Journal of Nutrition

Daling na de campagne het grootst
De reductie is gemeten over tien jaar, maar was het grootst na de campagne. Vijf jaar na het begin van de zoutcampagne was het aantal zoutgebruikers van 32,5 naar 23,2 procent gedaald. De onderzoekers zagen ook verschillen in groepen zoutgebruikers, waardoor toekomstige campagnes aangepast zouden kunnen worden per doelgroep. Zo gebruiken vrouwen en jongeren minder zout. Ondanks de campagne ligt de zoutinname in Engeland over het algemeen nog boven de aanbeveling van 6 gram per dag.

 

Bron: Voeding Nu