Bouw fabrieken A-ware Food Group en Fonterra officieel van start

29-05-2013 \\ Innofood nieuws

 

Commissaris van de Koning van Fryslân de heer Jorritsma heeft officieel de eerste paal voor de kaasfabriek van A-ware Food Group en ingrediëntenfabriek van Fonterra Europe geslagen. Met deze handeling is op 27 mei de bouw van twee zuivelfabrieken op het Heerenveense bedrijventerrein IBF officieel van start gegaan. A-ware Food Group en Fonterra verwachten dat de kaasfabriek en ingrediëntenfabriek eind 2014 operationeel zijn.

Jan Anker, CEO A-ware Food Group: ‘De kaasfabriek is een logische uitbreiding van ons dienstenpakket gericht op het rijpen, versnijden en verpakken van kaas voor onder meer toonaangevende Europese supermarktketens.’

Pal naast de kaasfabriek van A-ware Food Group komt de ingrediëntenfabriek van Fonterra. ‘De wei die vrijkomt bij de productie van kaas door A-ware Food Group verwerken wij tot hoogwaardige wei-ingrediënten die de basis zijn voor bijvoorbeeld dieetvoering voor baby’s en senioren’, Aldus Jan Willem van de Windt, General Manager Fonterra Europe.

De kaasfabriek van A-ware Food Group heeft een capaciteit van 80.000 ton kaas per jaar. In de ingrediëntenfabriek van Fonterra wordt dagelijks 2 miljoen liter wei verwerkt tot hoogwaardige wei-ingrediënten. De kaasfabriek heeft een omvang van 20.000 m2 en de ingrediëntenfabriek 10.000m2. De fabrieken hebben een gezamenlijk lengte van bijna 500 meter.

Bron: A-ware Food Group