Borggreve Neuenhaus neemt Bolletje over

09-04-2013 \\ Innofood nieuws

 

 
Bolletje laat in een persbericht weten dat de verwachting is gewettigd dat overeenstemming zal worden bereikt met Borggreve te Neuenhaus (Dietrich Borggreve Zwieback & Keksfabrik KG; Dietrich Borggreve GmbH; Borggreve Holding GmbH) over de overname van A.A. ter Beek BV. (Bolletje BV; Bolletje Broodspecialiteiten BV en Bachman Bakeries Holland BV).
 
De vakorganisaties en de SER zijn overeenkomstig geïnformeerd. De ondernemingsraad is om advies gevraagd. De beoogde overname voldoet aan de wettelijke eisen op grond waarvan geen toestemming van de mededingingsautoriteiten is vereist.
 
 

Borgreve

De oprichter van Borggeve, bakker Dietrich Borggreve, specialiseerde zich samen met zijn zonen Heinrich en Hermann in beschuit en koekjes. Hermann Borggreve bouwde in 1981 aan de rand van Neuenhaus een geheel nieuwe koekjesfabriek. Na zijn overlijden in 1996 werd zijn “rechterhand” Gerrit Vrielink Algemeen Directeur. Met de aandeelhouders, in het bijzonder mevrouw Alide Borggreve, en de heer Vrielink zette de onderneming haar
succesvolle groeikoers voort.
 

Bolletje

Beschuitbakker Gerard ter Beek specialiseerde zich samen met zijn broers in Nederland in beschuit en later ook roggebrood en snacks. Zij vestigden daarmee het A-merk Bolletje met een merkbekendheid van 98 %. Gerard’s zoon Bertus verbreedde – samen met zijn commerciële “rechterhand” Geert Jan van Ark – het Bolletje assortiment met biscuits, knäckebröd, koekjes, ontbijtkoek, pitabroodjes en seizoenproducten. Waarmee ook Bolletje
verder groeide.
 

Samen verder groeien

Beide familiebedrijven hebben sterke overeenkomsten in ondernemingstraditie en ondernemingscultuur en vullen elkaar in assortiment en markten uitstekend aan. Beide ondernemingen liggen dicht bij de Nederlands-Duitse grens. De rijafstand Almelo – Neuenhaus bedraagt amper dertig minuten.
Voor de medewerk(st)ers van Bolletje verandert slechts de familienaam van de
aandeelhouders. Borggreve garandeert Bolletje een zelfstandige toekomst als Nederlands zusterbedrijf met een nadrukkelijke A-merkstrategie.
 
Beide ondernemingen hebben samen een omzet van circa 200 miljoen euro en bieden werk aan circa 800 medewerk(st)ers. Ze willen nu samen verder groeien op de Nederlandse, Duitse en internationale markt.
 
Bolletje’s Nederlandse producten bieden Borggreve de mogelijkheid haar
assortimentsaanbod in Duitsland te verbreden. Borggreve biedt Bolletje de mogelijkheid haar assortimentsaanbod in Nederland te verbreden met koekjes waarin Borggreve gespecialiseerd is. De wederzijdse zwakte op elkaars thuismarkten wordt hiermee doorbroken. Internationaal zal het samengaan eveneens tot een positieversterking leiden. A.A. ter Beek BV en Borggreve stellen zich als doel hun wederzijdse positie op elkaars thuismarkten te versterken en zo samen verder te groeien.