Bolletje sluit verpakkingen kruidnoten met klittenband

20-02-2014 \\ Innofood nieuws

Bolletje is de eerste fabrikant in Europa die verpakkingen met klittenband sluit. Sinds september 2013 zitten de Bolletje Luxe Kruidnoten in een met klittenband hersluitbare stazak. `De standaard zip-sluiting die op de markt is, vond ik niet toereikend qua gebruiksgemak en niet apart genoeg`, zo vertelt Jeroen Penninks, inkoper bij Bolletje.

`We hadden nog geen ervaring met deze sluiting en er moesten nieuwe onderdelen op de verpakkingsmachines gebouwd worden.` Hierbij was capaciteit een uitdaging. `We hebben uiteindelijk een machineonderdeel van de toeleverancier toegepast en daardoor de output kunnen vergroten naar de normale output.` De klittenbandsluiting kan op meerdere manieren worden gebruikt. `Onze productmanagers gaan de mogelijkheden, elk binnen hun eigen productcategorie, verder onderzoeken.`

Bolletje is niet meer de enige fabrikant die luxe kruidnoten produceert. Penninks: `Als A-merkfabrikant willen wij ons hiervan onderscheiden. Dit doen we bijvoorbeeld door de consument extra gebruiks- en bewaargemak te bieden`. Voorbeelden hiervan zijn de inkeping in beschuiten, ontbijtkoek in een kropzak met easy peel en roggebrood in een bakje met deksel.

 

Bron: Profnews