Bolletje, Johma en Zuivelhoeve genomineerd voor de Zilveren Haring

21-05-2014 \\ Over onze leden

De prijs wordt op 11 juni in De Lutte tijdens de veertiende Twentse Haring Primeur uitgereikt

Mooi nieuws voor de foodbedrijven in Twente. Onze drie leden Bolletje, Johma en Zuivelhoeve zijn  genomineerd voor de Zilveren Haring, de prijs die jaarlijks wordt toegekend aan een persoon of groep personen die zich heeft weten te onderscheiden door een opvallende bijdrage te leveren aan de profilering en promotie van Twente. Wie van de drie ook wint, de foodindustrie in Twente wint in ieder geval!

Deze prijs wordt op woensdag 11 juni a.s. tijdens de veertiende Twentse Haring Primeur, die wordt gehouden op het terrein van ‘De Wilmersberg’ in De Lutte uitgereikt.

De Zuivelhoeve

‘Onmeunig lekker’ als het gaat om zuivelproducten. Actief sinds 1981. De Zuivelhoeve gebruikt melk van boeren uit de directe omgeving en communiceert daar ook over. Hanteert een eigen retailconcept met Zuivelhoeve winkels en exporteert naar Duitsland, België en UK. Gebruikt daar niet altijd de soms onbegrijpelijke naam Zuivelhoeve, maar ‘Twekkelo’.

Johma

Johma communiceert zeer nadrukkelijk haar roots: ‘Johma oet Twente’. Het bedrijf is de bekendste en grootste saladebereider van Nederland en actief sinds 1968. Johma profileert Losser en Twente bij het Nederlandse publiek middels intensieve tv campagne en is een gezonde en succesvolle onderneming, die ook luistert naar haar omgeving: gaat varkensvlees gebruiken met het Beter Leven kenmerk.

Bolletje

‘Ik wil Bolletje’ groeide uit tot een van de meest geciteerde reclameslogan van de eeuw. Brood, beschuit, broodvervangers en banketproducten uit Almelo sinds 1867. Bolletje biedt werkgelegenheid aan 800 mensen en exporteert naar Australië, Nieuw Zeeland en de USA, waar ze Nederlandse beschuit ook lekker vinden. De trailers rijden door Nederland, waarop te lezen staat: ‘ik ben een aanhanger van Bolletje’ en profileert hierdoor onze regio dus ook op de snelweg.

Bron: Twentse Haring Primeur