Boeren en designers ontmoeten elkaar tijdens de Dutch Design Week

17-10-2013 \\ Innofood nieuws

 

Agri meets Design

Het is misschien geen alledaagse combinatie: boeren en designers. Toch valt er uit deze samenwerking veel te halen, aldus Agri meets Design. Tijdens de 12e editie van de Dutch Design Week in Eindhoven organiseert Agri meets Design een ontmoeting tussen boeren en ontwerpers waarin het vernieuwen en herontwerpen van de Nederlandse landbouw centraal staat. Van 19 tot en met 27 oktober worden in verschillende ontwerpsessies prangende vraagstukken uit de landbouw op vernieuwende en creatieve wijze aangepakt.
Designers en boeren werken samen in een serie ontwerpsessies aan concrete vragen als: ‘Hoe kan ik als boer beter communiceren met de consumenten van mijn producten?’ Of:‘Op welke manier kunnen games bijdragen aan dierenwelzijn?’ Maar ook designers komen om te leren van boeren. ‘Welke reststromen, materialen en kennis van het boerenerf zijn in te zetten voor het ontwerpproces?’ Nog leuker is dat niet alleen boeren en designers aan de slag gaan, ook jij kunt meedenken over hoe ons toekomstig voedselsysteem eruit zou moeten zien!

Kom naar een van de Meet ’n Greets waar je samen met de designers mee kunt denken over hun project. Of ben je misschien super goed met het verwerken van open data tot een geweldige App, of heb je een idee dat je graag zou willen omzetten in een agrarische applicatie? Kom dan naar de allereerste Polderhack van Nederland. Daarnaast kun je gedurende de hele week input leveren voor het Agri meets Design Magazine dat na afloop van de Dutch Design Week wordt gemaakt. Hierin kun je straks jouw idee voor de toekomst teruglezen.

Wil jij invloed hebben op hoe ons voedselsysteem eruit zou moeten zien? Of wil jij meer weten over wat de ontmoeting tussen landbouw en design inhoudt en wat dit voor oplossingen kan opleveren? Kom dan een kijkje nemen bij Het Eetcafé Live, waar voor deze speciale editie niet alleen boer en burger met elkaar in gesprek gaan, maar er ook twee ontwerpers zijn gevraagd om plaats te nemen in het expert panel.

Van 19 tot en met 27 oktober barst het in de Apparatenfabriek in Eindhoven van de creativiteit en leren boer en designer nieuwe dingen van elkaar. Wil jij er als eerste bij zijn en deze ontmoeting meemaken?