Boek over voeding voor mensen met een verstandelijke beperking

11-03-2013 \\ Innofood nieuws

 

Twee studenten van de Hogeschool van Amsterdam hebben het boek ‘Beter weten, beter eten’ geschreven. Dit boek gaat specifiek in op voeding voor mensen met een verstandelijke beperking en is bedoeld als naslagwerk over onder andere diëten, voedingsgewoonten, eetculturen en slikproblemen.

‘Beter weten, beter eten’ gaat bovendien in op vragen als: wat kunnen mensen met een beperking wel en niet eten bij een bepaalde ziekte of allergie? Of hoe houd je binnen een groep rekening met iemand die bijvoorbeeld kosher of halal wil eten?

 

Voedingsservice Heuvelrug

De schrijvers Tamara Zijm en Samantha Kuperus studeren Voeding en Diëtetiek aan de Hogeschool van Amsterdam. Zij schreven dit boek als derdejaarsverdiepingsopdracht. Bij Voedingsservice Heuvelrug kregen zij de kans hun kennis over voeding voor mensen met een verstandelijke beperking te vergroten en hun bevindingen te beschrijven. Zij kregen ondersteuning van de diëtisten van zorgorganisaties Bartiméus en Abrona.

 

Gratis beschikbaar

Voedingsservice Heuvelrug stelt het boek online beschikbaar op www.kennispleingehandicaptensector.nl, onder de button Verbinden en dan Showcases. De papieren versie is kostenloos te bestellen door een e-mail te sturen naar karina.scholten@abrona.nl o.v.v. Voedingskundig Handboek.

 

Bron: Food Hospitality