Blauwe bessen tegen ziekteverzuim

13-09-2013 \\ Innofood nieuws

Bedrijfscateraar PDX Services introduceert ‘brainshakes’ met blauwe en goji-bessen. De cateraar wil gezonde voeding aanbieden die daadwerkelijk helpt bij het terugdringen van ziekteverzuim.

  

Wie echt het ziekteverzuim wil aanpakken, moet beginnen in de eigen bedrijfskantine. Want wat daar ligt, heeft direct effect op het verzuimcijfer, zo meldt Management Team. ‘Recent wetenschappelijk onderzoek onderstreept weer eens de kwaliteiten van bepaalde zogeheten ‘superfoods’. Voedingsmiddelen als blauwe bessen en broccoli kunnen helpen bij de aanpak van typische welvaartsziekten als diabetes, hart- en vaatziekten en obesitas. Ziektes die hoog in het rijtje staan van veroorzakers van ziekteverzuim.’

Booming
Bedrijfscateraar PDX Services (dat onder meer RTL Nederland en diverse banken catert) lanceerde een pilot om ‘actief en consistent’ gezonde voeding in de bedrijfsrestaurants aan te bieden die kunnen helpen bij het terugdringen van ziekteverzuim. ‘De brainshakes met blauwe bessen en goji-bessen waren booming’, zegt Maarten van Rij, communicatiemanager en bedenker van het concept.

Lees hier het volledige artikel in Misset Horeca