Bisschopsmolen en Sonneveld Group – Transparantie doen we samen

11-07-2013 \\ Innofood nieuws

  

Bisschopsmolen is een ambachtelijke bakkerij en Sonneveld Group levert bakkerijgrondstoffen voor ambachtelijke en industriële bakkers. Beide bedrijven willen alles van hun product laten zien. Samen komen ze verder.

 

Vertrouwen

“Consumenten stellen, zeker door de opkomst van sociale media, steeds meer kritische vragen. Ze willen weten waar hun product vandaan komt en wat er in zit. Ze nemen geen genoegen meer met een marketingverhaal over duurzaamheid.” zegt Frank van Eerd. Maarten Boonstra: “Het geeft klanten vertrouwen als je laat zien wat er in je producten zit en hoe je bedrijfsvoering in elkaar steekt.”

Meer dan commercie

Van Eerd heeft Sonneveld Group gevonden toen hij door de ogen van zijn consument naar verschillende producenten keek. “Sonneveld bleek een van de weinigen die op de website alle informatie over hun grondstoffen transparant weergeeft, net als wij. We hebben natuurlijk een commerciële relatie, maar het gaat veel verder. We discussiëren regelmatig over MVO-issues en wisselen ervaringen uit. Ik heb bij hun op kantoor een keer een lezing gegeven over MVO en trainingen over verkooptechnieken.”

  

Lees hier het volledige interview op de site van MVO Nederland