Biologische kaas van koe‐, geiten en Jerseymelk met een unieke kaasbeleving

12-01-2013 \\ Innofood nieuws

De Mèkkerstee en Treur Kaas samen op BioVak

Biologische kaas is steeds meer in opkomst. Dat is niet gek, want naast de eerlijke bereiding en rijping van de kaas heeft de kaas veel meer smaak. De koeien en geiten krijgen namelijk de beste verzorging en het lekkerste verse gras waardoor de dieren goed in hun vel zitten en melk geven met een rijkere samenstelling van eiwitten en vetten voor die bijzonder lekkere smaak.

Op de BioVak staat De Mèkkerstee, een biologische zorgboerderij uit Ouddorp, samen met het familiebedrijf Treur Kaas, de kaasgroothandel voor Hollandse kaasspecialiteiten, om u de pure kaasbeleving te laten ervaren. Met 3 bijzondere biologische kaasmerken gemaakt van de beste natuurlijke grondstoffen vertellen wij graag het bijzondere en unieke verhaal achter deze kaas.

‘We vinden het namelijk belangrijk terug te gaan naar de natuur. De natuur die ons zoveel mooie dingen geeft, maar waar we op dit moment te weinig aan teruggeven. Door de biologische bedrijfsvoering, komen we terug bij onze oorsprong en benutten we de natuur in al haar kracht. Zo ontstaan bijzonder eerlijke en authentieke kaasspecialiteiten met een eigen verhaal en waarvan de smaak verbluffend lekker is’, aldus Commercieel Directeur Daan Treur.

Maak kennis met één van de volgende biologische toppers:
 

  • Mekkerstee: Deze biologische geitenkaas is afkomstig van De Mèkkerstee in Ouddorp. Tijdens het bereidingsproces wordt geen zout toegevoegd of gebruik gemaakt van conserveringsmiddelen zodat een romige kaas ontstaat met een heel pure geitenkaassmaak.
  • Jerseyhoeve: Jerseyhoeve Bio wordt gemaakt van 100% biologische jerseymelk. De melk van 80 Jerseykoeien wordt door de Mèkkerstee verkaast. Dankzij een andere samenstelling van melk en eiwit, is de kaas nog romiger en voller van smaak.
  • Cato: Deze kaas is vernoemd naar de oudste koe binnen de kudde van 70 gehoornde koeien die gemoedelijk grazen op boerderij Ter Linde in Zeeland. Cato is 19 jaar oud geworden en gedurende haar leven gaf ze dagelijks verse melk. Dit is heel bijzonder, want in de gangbare veehouderij worden melkkoeien gemiddeld 5‐6 jaar. Dankzij de zilte klaverweides waar de kudde zomerdag graast, ontstaat een kaas met een bijzonder romig karakter.

Kom daarom naar de beurs, stand nr. A36, proef de biologische kaas en ervaar het zelf! Kunt u niet wachten tot de beurs, kijk dan op de websites: www.treurkaas.nl en www.demekkerstee.nl.

 

Bron: Biojournaal