Bio-omzet boven 45 miljard euro

16-02-2013 \\ Innofood nieuws

 

 
 
 

De wereldwijde omzet met biologische producten heeft de grens van 45 miljard euro doorbroken. Dat hebben het Forschungsinstitut für Biolandbau en de International Federation of Organic Agriculture Movements deze week tijdens de Biofach in Neurenberg bekendgemaakt, aldus Nieuwe Oogst.


De omzet in 2011 lag 4 miljard euro boven die van 2010. De Verenigde Staten zijn de grootste markt voor biologische producten. De verkoop vertegenwoordigde daar een waarde van 21 miljard euro. In Europa, waar 21,5 miljard euro aan bioproducten werd besteed, is Duitsland de belangrijkste markt. Met 6,6 miljard euro blijft de Bondsrepubliek Frankrijk (3,8 miljard euro) ruim voor.

De landen waar de inwoners gemiddeld het hoogste bedrag aan biologisch uitgeven, zijn Zwitserland en Denemarken. Per hoofd van de bevolking komt de jaarlijkse besteding in deze twee landen boven 160 euro uit.

Het aantal biologische boeren steeg in 2011 met 200.000. Volgens de twee instellingen telt de wereld 1,8 miljoen biologische agrariërs. Evenals in voorgaande jaren hebben India, Uganda, Mexico en Tanzania de meeste biologische boeren en tuinders.

 

Bron: Nieuwe Oogst