Bio-geit en -kaas op Horecava

04-01-2013 \\ Innofood nieuws

De Groene Geit verzorgt op initiatief van Bionext een workshop over geitenvlees op de Horecava. Geitenkaas en geitenzuivel zitten in de lift, maar om geitenkaas te maken heb je vrouwtjes nodig, terwijl er ook mannetjes geboren worden. De bokjes zijn feitelijk een kostenpost en kapitaalvernietiging. Hoe kun je die verwaarden? Door er lekkere dingen mee te maken zoals worsten en aangepaste recepturen. Maak kennis met biologische Capretto, Chevon en CapraSelect, maandag 7 januari 2013 16:15 uur op de ‘themawereld’ PUUR.

 

Ook Nederlandse kazen op de Horecava

Eric van Veluwen is de Sherlock Holmes voor het opsporen van bijzondere Nederlandse kazen. Hij schreef er al eens boek over en komt er op uitnodiging van Bionext en Horecava een workshop over geven. Voor de verhalen van Nederlands meest bijzondere biologische kaasjes: Horecava in Amsterdam RAI, woensdag 9 januari 2013, 16:15 uur.

Voor horeca-ondernemers die zich willen onderscheiden met een breed assortiment biologische en duurzame voeding geeft Eric op uitnodiging van Stichting EKO-keurmerk om 15:00 uur al een lezing met als thema: Hoe maak je van duurzaamheid ook een zakelijk succes?

 

Bron: Biojournaal