Bijzondere activiteiten op 10-10, Dag van de Duurzaamheid

21-09-2013 \\ Innofood nieuws

                                Bijzondere activiteiten op 10-10, Dag van de Duurzaamheid

Op initiatief van actie-organisatie Urgenda laten particulieren, bedrijven, overheden, scholen en non-profitorganisaties zich op de Dag van de Duurzaamheid van hun ‘groenste’ kant zien. Door heel Nederland vinden op 10 oktober honderden duurzame activiteiten plaats.

“Op de Dag van de Duurzaamheid laten we met alle deelnemers zien hoe duurzaamheid past in het dagelijks leven”, zegt Urgenda-directeur Marjan Minnesma. “Het is tijd om te veranderen. Met slinkende grondstofvoorraden en een steeds sneller veranderend klimaat, is het noodzakelijk een nieuwe circulaire economie op te bouwen gebaseerd op duurzame energie en groene grondstoffen. Een economie waarin we meer delen en samenwerken én een goed leven hebben!” 

Eén van de activiteiten op de dag van de duurzaamheid die in het teken staat van de staat  de circulaire economie is een bijeenkomst in pakhuis de Zwijger

Op deze Dag van de Duurzaamheid, verkent Pakhuis de Zwijger samen met stichting Circle Economy de verschillende werkwijzen die de Circulaire Economie te bieden heeft. Hoe kunnen grote en kleine bedrijven, overheden en burgers tot bloei komen in een circulaire economie? Uitdagingen en obstakels in de opkomende business models van de circulaire economie worden in kaart gebracht en besproken. Samen met het publiek gaan we op zoek naar hoe nieuwe verdienmodellen en manieren van werken meer ‘mainstream’ kunnen worden.

Lees hier het volledige artikel in Alles Duurzaam