Johma logo Johma

Bijeenkomst Werkgroep Operations bij Johma

26-05-2014 \\ Innofood nieuws, Over onze leden

Donderdag 8 mei jl. vond de derde bijeenkomst plaats van de werkgroep Operations. Gastheer tijdens deze bijeenkomst was Remco Rijsenbrij van Johma in Losser.

Na een kort welkomstwoord van Ben Wevers, bestuurslid Innofood en voorzitter van de werkgroep Operations, volgde een nadere kennismaking met het bedrijf Johma. Remco ging daarbij vooral in op de ingrepen die het huidige management sinds de overname in 2010 heeft gedaan. Volgens hem staan kwaliteit en innovatie aan de basis van het huidige succes van de onderneming uit Losser. Voor de andere managers operations werd het echter steeds duidelijker dat het strak leiden van de organisatie ook een flinke bijdrage daarin heeft. Net als de wil om de prestaties continu – elke week en elke batch – te verbeteren. Daartoe zijn verschillende procedures ingesleten die daadwerkelijk leiden tot continue verbeteringen.

Het besluit van Johma om per definitie geen nieuw personeel in vaste dienst te nemen leidde tot discussie. De redenatie van Johma is dat ook arbeidskrachten die via het uitzendbureau voor de onderneming werken deel kunnen uitmaken van de Johma-familie. Het belangrijkste voordeel is flexibiliteit. De onderneming is niet afhankelijk van grote retail-afnemers. Mocht er onverhoopt een grote klant wegvallen dan kan de onderneming dat opvangen. En het personeel accepteert deze strategie omdat ze zien hoe het nu werkt en de meeste nog weten hoe een grote reorganisatie voelt.

Met 12 aanwezigen was er bij deze bijeenkomst voldoende kritische massa om een gezonde discussie te kunnen voeren over zaken die managers operations bezighouden. De zeer open opstelling van Remco Rijsenbrij/Johma met betrekking tot bedrijfsgegevens en strategie hielp om tot een maximale uitwisseling van kennis, kunde en ervaringen te komen. Op deze wijze heeft de werkgroep Managers Operations een duidelijke meerwaarde binnen Innofood.

De volgende bijeenkomst vindt plaats op woensdag 24 september om 15:30 uur bij Zwanenberg in Almelo. Aanvang 15.30 uur. 

Jans Hoekman