Bijeenkomst Innovatiearena Agrofood Regio Zwolle

13-11-2013 \\ Innofood nieuws


Ondernemers in landbouw en voeding delen succesvolle innovaties

Op maandagavond 25 november organiseert het cluster Agrofood een bijeenkomst bij Agrifac Machinery in Steenwijk. Ondernemers in de sectoren landbouw en voeding uit de Regio Zwolle delen dan succesvolle innovaties met de deelnemers.De ambitie van de Regio Zwolle is om over tien jaar de meest innovatieve regio in Nederland te zijn op het gebied van Agrofood. Het cluster Agrofood stimuleert innovatie en investeert in regionale samenwerking om zo de kracht van Agrofood in de Regio Zwolle verder te vergroten.
  
Dagvoorzitter Ilona Lagas, wethouder gemeente Ommen opent om 19.30 uur de bijeenkomst. Hierna vertellen tien ondernemers waaronder Weerribben Zuivel, Agro Giethoorn, Simone Jansen Vechtdalrund en Kalter Aardbeien in een korte pitch over hun eigen innovatie of innovatieplannen. Na afloop van de pitchronde kunnen deelnemers de innovatiemarkt bezoeken en contacten leggen met de ondernemers. Ook kan men collega’s en professionals op de innovatiemarkt ontmoeten en kennis en inspiratie op doen.
  
Het cluster Agrofood werd op 5 juli officieel gelanceerd bij de opening van het nieuwe bedrijf van de familie Zandman in Beerze. Tijdens deze bijeenkomst konden bedrijven en instellingen zich aansluiten bij het cluster met als doel om partijen uit de sector bij elkaar te brengen voor innovatie. Als gevolg hiervan vindt nu op 25 november de Innovatiearena Agrofood plaats bij Agrifac Machinery in Steenwijk.

   . Hier staat ook het complete overzicht vermeld van de deelnemende ondernemers.

Ondernemers in de landbouw en voeding zijn van harte welkom tijdens de bijeenkomst op 25 november in Steenwijk. Aanmelden kan tot en met 19 november via www.kennispoortregiozwolle.nl