‘Big brother’ tegen overgewicht scholier

02-08-2013 \\ Innofood nieuws


Er is een nieuw middel om overgewicht onder jongeren tegen te gaan. Een aantal scholen gaat experimenteren met ‘Scoolcompany’: ouders kunnen van achter de computer bepalen wat hun kinderen in de schoolkantine kopen, zo meldt het Algemeen Dagblad.

  

Ze kunnen zelfs controleren of hun kind de gezonde lunch ook echt heeft opgegeten. Het is als ‘Big brother’ in de schoolkantine. Ouders kunnen er alles aan doen om hun kind gezond te laten eten. Maar wat de tiener ’s middags op school in de schoolkantine (of de aanpalende snackbar) naar binnen werkt…? Dat gebeurt buiten het zicht van de ouders. Menig scholier gooit de thuis ingepakte boterhammen in de prullenbak en gaat voor de vette snack. Daar moet Scoolcompany verandering in gaan brengen. ‘Het is een revolutionaire manier om jongeren weer gezond te laten eten, en zo overgewicht tegen te gaan.’

Ouders kunnen binnenkort op een aantal scholen zélf de lunch voor hun kind samenstellen via een website. Met een speciaal pasje kan de scholier de lunch daarna ophalen. Vader of moeder kan thuis via de smartphone controleren of het eten inderdaad is gekocht en of junior stiekem niet toch nog een vette hap heeft gekocht.

  

Lees hier het volledige artikel op Misset Catering