Biefstuckreepjes en Gerookte Speckies uit 100% groente

26-09-2013 \\ Innofood nieuws

De Vegetarische Slager biedt Biefstuckreepjes en Gerookte Speckjes van 100% groente aan via honderden verkooppunten
 
Utrecht – Een volledig nieuwe generatie vleesvervangers van de Vegetarische Slager zal eind september geïntroduceerd worden. De Biefstuckreepjes en Gerookte Speckjes zijn gemaakt van regionaal geteelde Nederlandse peulvruchten, wortelen, uien, en aardappelen. Het is voor het eerst in de wereld dat vleesvervangers die in  smaak, bite en voedingswaarde kunnen wedijveren met vlees, volledig uit groenten zijn vervaardigd.
 
De Vegetarische Slager brengt sinds 2010 plantaardig vlees op de markt, onder andere gemaakt van soja en lupine. Het uitgangspunt van het bedrijf is om de voedselketen te verkorten door plantaardige eiwitten rechtstreeks te benutten en niet eerst een omweg te laten maken via slachtdieren. De nieuwe vleesvervangers van groente maken de ambitie van de Vegetarische Slager om de grootste slager ter wereld te worden uitvoerbaar.
 
Bij het maken van de Biefstuckreepjes en Gerookte Speckjes worden geen  additieven zoals gluten of E-nummers gebruikt, je proeft vlees terwijl de ingrediënten van 100% regionaal geteelde groenten afkomstig zijn. Het eiwitgehalte is gelijk aan dat van kippenvlees, verder hebben de vleesvervangers een bijzonder laag vetgehalte (<2%) en bevatten ze een grote hoeveelheid belangrijke voedingsvezels.
 
Jaap Korteweg, oprichter van de Vegetarische Slager: “ Met het Nederlandse groentenvlees wordt een forse stap gezet om een groeiende wereldbevolking te kunnen voeden met het huidige landbouwareaal. Daarmee wordt de ecologische voetafdruk zo klein dat we met de huidige landbouwgronden met gemak een veelvoud van de  in de komende decennia verwachte wereldpopulatie kunnen voeden”.
 
De nieuwe producten van De Vegetarische Slager zijn te koop bij Ekoplaza, Coop,in de conceptstore in Den Haag en vanaf begin oktober bij de Vegetarische Slager Amsterdam.