Zwanenberg logo Zwanenberg Food Group

Benoemingen bij Zwanenberg Food Group

15-09-2014 \\ Over onze leden

De Zwanenberg Food Group benoemde onlangs drie functionarissen in nieuwe functies.

 

Grety Gerritsen (1975) is per 1 september 2014 benoemd tot Chief Financial Officer bij Zwanenberg Food Group. Haar vorige functie binnen de onderneming was Business Controller. Als CFO is Grety Gerritsen eindverantwoordelijk voor finance & control, ICT, supply chain en lean management.

 

 

Sjoerd van der Laan (1981) is benoemd tot Director van de Business Unit Ambient Foods. Deze Business Unit heeft 350 medewerkers, een omzet van € 100 miljoen (2013) en produceert onder meer ham en luncheon meat, zowel onder eigen merken (waaronder ZWAN) als private label. Deze producten worden naar meer dan honderd landen wereldwijd geëxporteerd.

Sjoerd van der Laan werkte als Export Director bij de onderneming. In zijn nieuwe functie is hij verantwoordelijk voor de salesgroepen ZWAN, International, MEBE en C-pack alsmede de productielocaties in Almelo en Raalte.

 

 

 

De nieuwe functie van Maarten Elsinga (1974) per 1 september 2014 is Business Unit Director Fresh Foods. Met ruim 400 medewerkers realiseerde deze Business Unit in 2013 een omzet van € 110 miljoen. De BU produceert onder andere verse vleeswaren, snacks, diverse worst- en hamproducten en specialiteiten (waaronder lever- en tongproducten).

In deze nieuwe functie is Maarten Elsinga verantwoordelijk voor de verkoopactiviteiten van Zwanenberg Food Group in de Benelux, Duitsland en de Out of Homemarkt alsmede de productielocaties in Borculo, Aalsmeer, Zoetermeer, Borne en de versactiviteiten in Almelo.

Elsinga was eerder werkzaam als Business Unit Manager Duitsland.