Beemster kaas superieur met drie sterren

02-05-2013 \\ Innofood nieuws

 

Beemster kazen gooiden hoge ogen bij de kaaskeuring van het International Taste & Quality Institute(iTQi) te Brussel. De drie Beemster leeftijdsvarianten, Belegen, Extra Oud en Belegen 30+ Oud wonnen ieder een Superior Taste Award.

Drie Awards voor Beemster
Extra Oude Beemster won met een uitmuntende score van 91,6 punten. De kaas behoort hiermee tot de drie sterren “uitzonderlijke producten’ categorie, en dat is het hoogst haalbare in deze keuring. Beemster 30+ Oud en Beemster Belegen werden met twee sterren beoordeeld. Dit houdt in dat de kaas tussen de 8o % en 90% van de totale punten toegekend heeft gekregen, daarmee horen zij in de categorie “opmerkelijke producten”.

Michelinster
De Superior Taste Award geldt als Michelinster voor de voedings- en drankenindustrie. Het iTQi werkt nauw samen met vermaarde Chefs, Sommeliers en drankexperts die geselecteerd worden in samenwerking met de beroemdste Europese culinaire instellingen en sommeliersorganisaties zoals Les Maîtres Cuisiniers of France en België, The Academy of Culinary Arts, L’Académie Culinaire of France, Der Verband der Köche Deutschlands, Les Jeunes Restaurateurs d’Europe en de Cocineros de España. Het ItQi richt zich volledig op het beoordelen van voedingsmiddelen en dranken van hogere smaak. Hierbij voert de culinaire vakjury blinde testen uit. Naast de smaak worden onder meer de reuk, het uiterlijk  en de structuur van de kaasonder de loep genomen.

Prijzenkast
Vorig jaar won onze 18 maanden gerijpte Extra Oude Beemster al goud bij de World Cheese Awards in Engeland.  Eerder bij de internationale levensmiddelenwedstrijd Deutsche Landwirtschafts-Gesellschaft behaalde onze Beemster 30+ oud goud. Eric Hulst, directeur CONO Kaasmakers, ‘Wij zijn zeer verheugd dat wij bij deze Superior Taste Awards met drie van onze kazen in de prijzen vallen. Het feit dat wij regelmatig prijzen winnen met onze kazen is het bewijs dat wij constante kwaliteit leveren met onze kazen en dat wij juist ook door food-professionals worden gewaardeerd. Een en ander heeft ongetwijfeld te maken met onze liefde voor het vak en voor onze koeien natuurlijk. Wij doen er alles aan onze koeien gelukkig te maken, blije koeien geven namelijk de beste melk voor de lekkerste Beemster kaas!’