Bedrijven zetten schouders onder World Food Center

18-07-2016 \\ Innofood nieuws

Negen bedrijven en kennisinstellingen starten met de ontwikkeling van het World Food Center in Ede, samen met WFC-Development en de gemeente Ede. Deze kopgroep  gaat gezamenlijk het concept verder ontwikkelen. Het WFC start al op korte termijn met activiteiten in de Mauritskazerne in Ede. De negen bedrijven werken er tegelijkertijd aan dat het WFC zich van hieruit ontwikkelt tot het iconische centrum dat de onderdelen Experience, Lab en Innovatiecentrum omvat.

De kopgroep bestaat uit Albert Heijn, Albron, DSM, FrieslandCampina, Keygene, Priva, Rabobank, Scelta Mushrooms en Wageningen Universiteit. Het is belangrijk dat het WFC er komt, vindt bijvoorbeeld FrieslandCampina. Het bedrijf draagt graag zijn steentje bij, samen met andere bedrijven en initiatiefnemers, om het nu van de grond te tillen.

Ook de overige twaalf bedrijven en kennisinstellingen die nu al deelnemen aan de ontwerpfase worden betrokken bij de plannen. De ambitie is dat de groep deelnemende bedrijven fors gaat groeien.

In dit filmpje vertellen directieleden van bedrijven, overheden en universiteiten waarom ze enthousiast zijn over het WFC. Op 14 juli verscheen in ‘De Gelderlander’: World Food Center wil in 2017 open.