Bakkerijen kunnen brooduitval via retourinstallatie met 10 tot 20% verminderen

07-02-2013 \\ Innofood nieuws

 

Bakkerijen die gebruik maken van een broodretourinstallatie van FeedValid kunnen hun brooduitval in een jaar tijd met 10 tot 20% verminderen. De software die met de installatie wordt meegeleverd registreert namelijk nauwkeurig waar in de productie de uitvallen van brood plaatsvinden. De machines verwerken brood tot hoogwaardig veevoer. FeedValid betaalt de bakkerijen voor de droge stof die het via de broodretourinstallatie afneemt.

De retourbrood installatie perst al het lucht het brood, waardoor het brood verdikt wordt en er een luchtdichte massa ontstaat. Nadat de machine in een paar minuten zijn werk heeft gedaan, gaat de massa via de containervijzel naar een grote gesloten rode buitencontainer. De software van de broodretourinstallatie is zo ingesteld dat een chauffeur van FeedValid automatisch een sms’je krijgt als de container voor 70% gevuld is.

Bakkerijen kunnen precies zien waar en wanneer tijdens het productieproces sprake is van brooduitval. Dat kan zijn op de productielijnen, maar ook in de oven, door storingen of productiefouten. Verder krijgt de bakkerij via software een duidelijk beeld over brooduitval ten opzichte van het bloemgebruik. De data kunnen als managementtool gebruikt worden voor het nog beter aansturen van het productieproces.

FeedVallid, de nieuwe handelsnaam van Robi Droge Diervoeders, Covaco Feed Valorisation en NRG Nähr und Rohstoffenveredelung, verwerkt op drie productielocaties restproducten uit de levensmiddelenindustrie en grondstoffen als soja en raapschroot. De producten worden vervolgens afgezet in de (meng)voederindustrie.

Bron: Consudel