Bakkerij Veldt ontwikkelt gezond koekje voor gezonde medewerkers

05-09-2013 \\ Innofood nieuws

Koekjesbakkerij Veldt heeft een gezond koekje ontwikkeld. Directeur Kees Pater kwam op een congres in contact met gezondheidsmanager Mike Lie-A-Lien uit het netwerk van bedrijven die investeren in de duurzame inzetbaarheid van de medewerkers en daar is een bijzondere samenwerking geboren. Ter plekke werd het idee voor het gezonde koekje voor de medewerkers van de bedrijven bedacht. De koek is een alternatief voor de vele ongezonde tussendoortjes. Op 10 september presenteert koekjesbakker Kees Pater het koekje ‘Energy for All’ op het congres ‘Beter werken, langer werken’.

 

Regie in eigen hand

Koekjesbakkerij Veldt wil een bijdrage leveren aan een gezonder Nederland. De bakkerij doet dat al op de eigen werkvloer met het programma Regie in eigen hand. De directie heeft de regie aan de medewerkers gegeven en dat resulteerde in een toename van de productiviteit van 25%. In 2011 heeft dat de koekjesbakkerij de titel slimste bedrijf van Nederland opgeleverd. Directeur Kees Pater is daarnaast de initiatiefnemer van het project Pay it Forward, waarbij voorlopers op het gebied van duurzame inzetbaarheid hun kennis en ervaring doorgeven aan andere bedrijven. Maar het bedrijf gaat verder en wil nu de eigen werknemers een gezond tussendoortje aan kunnen bieden. In de nieuwe koek zit dan ook geen meel en boter verwerkt, maar voedingsstoffen waardoor je langdurige energie krijgt. De zogenaamde suikerdip, waardoor veel mensen gaan snoepen, wordt hierdoor tegengegaan. De koek levert energie zonder dat het gewichtstoename veroorzaakt. Het koekje is geschikt voor iedereen, van topsporter tot naar school gaand kind.

 

Beter werken, langer werken

Op 10 september 2013 vindt op Landgoed Zonheuvel in Doorn een grote bijeenkomst plaats over duurzame inzetbaarheid en de rol van de ondernemingsraad. Met bijdragen van onder meer Jetta Klijnsma (staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid), Tex Gunning (Topman TNT Express), Aukje Nauta (UvA, lid van de SER) en Wouke van Scherrenburg. Op deze bijeenkomst wordt de gezonde koek gepresenteerd en natuurlijk geproefd.

 

Duurzame Inzetbaarheid

Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid wil met het project ‘Duurzame Inzetbaarheid’ werkgevers stimuleren te investeren in de duurzame inzetbaarheid van hun medewerkers om er voor te zorgen dat zij flexibel inzetbaar zijn bij (verschillende) werkgevers en door meer te doen om hun personeel te behouden én fit te houden voor hun steeds sneller veranderende werk. Op de website www.duurzameinzetbaarheid.nl worden de ervaringen gedeeld en kunnen werkgevers zich aanmelden voor gratis advies van bedrijven die zich al langer met duurzame inzetbaarheid bezig houden.