Bakkerij Vandemoortele plust stevig

26-02-2014 \\ Innofood nieuws

ZEEWOLDE – De omzet van Vandemoortele is vorig jaar 1,4 procent gegroeid. Dat kwam vooral door de afdeling Bakery Products die goede zaken deed.

De omzet van deze diepvriesbakkerijproducten groeide van 650 naar 689 miljoen euro, oftewel 6 procent erbij. Dat kwam door de algemene groei van de markt alsmede het vinden van een aantal belangrijke nieuwe klanten, zegt Vandemoortele Groep.

Grondstofprijzen
De tweede tak van het bedrijf Lipids, verantwoordelijk voor margarines en vetten, realiseerde eenzelfde volume als in 2012. De omzet zakte echter 3 procent door de lagere grondstofprijzen.

Winstgevendheid
Vandemoortele wist haar winstgevendheid vorig jaar flink te laten toenemen door een verdere verbetering van de klanten- en productenmix en kostenbeheersing. De aangepaste operationele winst lag 61 procent hoger dan in 2012. Vooral Bakery Products droeg bij aan deze verbetering.

Wissel
Dit jaar is er een wissel aan de top bij Vandemoortele gepland. Huidig ceo Jean Vandemoortele wordt Voorzitter van de Raad van Bestuur en volgt Michel Delloye op. Jules Noten, huidig managing director van de Bakery Products-afdeling wordt ceo.

 

Bron: Out.of.Home Shops / Levensmiddelenkrant