Awards voor favoriete innovaties van Fransen en Belgen uitgereikt

27-02-2017 \\ Overig nieuws

– Uitreiking in Nederland op donderdag 9 maart –

In aanwezigheid van 300 marketeers met passie voor innovatie, zijn in Brussel totaal 32 Awards “Gekozen Product van het Jaar 2017” België uitgereikt. In een representatieve steekproef kozen meer dan 5000 Belgische consumenten de  winnaars  uit het enorme aanbod innovatieve A-merken. Al eerder werden de prijzen voor 47 innovaties in Frankrijk uitgereikt. Dit jaar is de 30e verjaardag van Gekozen Product van het Jaar (Voted Product of the Year – Elu Produit de l’ Année). Het bedrijf werd opgericht in 1987, dit jaar wordt het concept op basis van onafhankelijk consumenten onderzoek succesvol toegepast in 40 landen.

Bij de Awards Ceremony  In België bleken de innovaties van drie “Nederlandse” bedrijven favoriet bij de Belgische Consument. Het betreft Philips met de SceneSwitch, Hello Fresh en Hak peulvruchten in een pouch. Op 9 maart a.s., bij de Awards Ceremony in Nederland, zal blijken of de Nederlandse consumenten dezelfde favorieten hebben.

En de winnaars in Nederland…22 innovatieve A-Merken In Nederland worden op 9 maart de Awards uitgereikt aan 22 innovatieve A-Merken. Onder de titel “Inspirerende organisaties innoveren met impact” belicht Joris van Zoelen (“Inspirerende 40 Merken”) innovatie als aanjager van merk- en organisatiegroei. Nielsen’s Dewy Heiser presenteert “De Consument & Innovatie in Nederland”

Return on Innovation, hoge impact Wereldwijd bewijst het felrode logo zijn waarde door meer dan 3,5 miljard consumenten eenvoudiger hun keuze te laten maken uit het overweldigende aanbod van producten. Product innovaties worden in een onafhankelijk en representatief onderzoek voorgelegd aan consumenten. De consument bepaalt welk product zijn vertrouwen verdient op basis van de innovatie, de aantrekkelijkheid van het product en de aankoopintentie. Voor merkartikelen levert een innovatief product, voorzien van het Gekozen Product van het Jaar logo een hogere verkoop op. De impact van winnen en logogebruik is groot, een hogere penetratie, meer omzet; Return on Innovation.