Aviko wil horeca inspireren met streetfoodrecepten

23-05-2016 \\ Over onze leden

Street Food trend zet onophoudelijk door

Aviko introduceert deze week het streetfoodboekje voor Horeca- ondernemers. Het boekje haakt in op de onophoudelijke trend in Street Food waarbij mensen op elke hoek van de straat of tijdens foodtruck festivals culinaire lekkernijen kunnen nuttigen. Het streetfoodboekje staat vol met streetwise aardappelrecepten waarmee horeca- ondernemers hun kaart kunnen verrijken. Aviko wil haar internationale ervaring en inspiratie delen met Nederlandse restauranteigenaren, chefkoks, foodtruckhouders en cafetariaeigenaren om hen te stimuleren in te haken op de populariteit van Street Food.

 

Street Food vindt zijn oorsprong in Zuid-Amerikaanse, Afrikaanse en Aziatische landen. Wereldwijd consumeren ruim 2,5 miljard mensen dagelijks Street Food gerechten. In Aziatische landen, zoals India, wordt Street Food het meest gegeten. Het is in deze landen erg populair, omdat de bereide gerechten bijzonder voedzaam zijn. Street Food bestaat hoofdzakelijk uit regionale producten, die typisch voor het betreffende land of de regio zijn. Zo is Mexico om zijn zoete Street Food gerechten, zoals Melkrijst en Churros.

 

Ook in Nederland is Street Food steeds populairder en worden er vaak lokale en voor de regio typische producten verkocht. Daaronder vallen ook aardappelproducten en kleine, met verse aardappelen bereide gerechten. Het eerste Street Food Festival was te vinden in Amsterdam. Maar inmiddels wint Street Food ook aan populariteit in de rest van het land en zijn deze zomer door heel Nederland Street Food Festivals te vinden. Dick Everaarts, general sales manager Foodservice Benelux van Aviko: “Street Food is vers eten dat voor je ogen bereid wordt, en dat past helemaal bij het huidige tijdsbeeld waarbij consumenten steeds meer willen weten wat ze precies eten. Ook eten mensen steeds minder vaak op gezette tijden maar juist op momenten dat het hen uitkomt. Daar sluit Street Food helemaal op aan.”

                                                             

Horeca ondernemers volgen de Street Food trend nauwgezet maar vragen zich vooral af hoe zij op deze trend kunnen inhaken. Dick Everaarts licht toe: “We merken dat veel restaurants, cafetaria’s en andere horeca outlets graag mee willen in de Street Food trend en er iets mee willen, maar het ontbreekt ze vaak aan inspiratie. Ze horen overal Street Food maar wat is het nou eigenlijk? En hoe geef je er invulling aan zodat het ook binnen het concept van je eigen restaurant, foodtruck of cafetaria past? Wij willen ze laten zien dat Street Food veel meer is dan een snelle hap op straat en dat je Street Food op veel verschillende manieren kunt aanbieden.”

 

Horeca ondernemers kunnen het Aviko Streetfoodboekje gratis opvragen op de website van Aviko. In het boekje laat Aviko zien dat de aardappel allesbehalve saai is. De aardappel is erg voedzaam, zeer geschikt om te gebruiken in kleine en grote porties in allerlei vormen zoals bijvoorbeeld rösti’s, churros, schijfjes, wedges en frites.