Aviko start multimediale campagne omtrent Ras

15-10-2013 \\ Innofood nieuws

  

AMERSFOORT – Fabrikant Aviko geeft maandag het startsein voor een campagne om patatmerk Ras, dat tot ongenoegen van snackbarhouders ook in de supermarkt ligt, verdere naamsbekendheid te geven.

In de campagne ‘I love Ras’ staat een TV commercial centraal waarin een real life cast van freestylers, skaters, 3D kunstenaars en freerunners een wereld vol ‘power, plezier en passie’ neerzetten. De campagne behelst verder onder andere een aparte website, facebookpagina, een printcampagne, megaprojecties op gebouwen in grote steden met bewegend beeld en guerilla PR om het -naar eigen zeggen- ‘eigenzinnigste frietje’ verder in de markt te zetten. Ras is met name populair onder jong volwassenen.

Puree
Aviko Ras patat is gemaakt op basis van aardappelpuree en al jaren te koop in de snackbar. Sinds enige tijd ligt het product ook in de supermarkt, tot ongenoegen van snackbarhouders, die hiermee een stuk exclusiviteit en omzetdeel van Ras zagen wegvloeien.

Zegel
Vakvereniging Profri introduceerde als reactie onlangs een exclusiviteitszegel dat verleend wordt aan snacks waarvan de fabrikant aangeeft dat het product uitsluitend via de professionele frituurder of andere bedrijven binnen de horeca, catering en fastservice, voor de consument verkrijgbaar is.

  

Bron: Out.of.Home Shops / Levensmiddelenkrant