Aviko presenteert met trots tweede duurzaamheidsverslag

07-08-2014 \\ Over onze leden

Binnen Aviko is duurzaamheid uitgegroeid tot een belangrijk element van de winstgevendheid en continuïteit van de onderneming. Waarde creëren met aardappelen is al 50 jaar hét motto van Aviko. Maatschappelijk Verantwoord Ondernemerschap is met een natuurproduct als de aardappel bijna een vanzelfsprekendheid en past in de corporate strategie van de aardappelverwerker.

 

Het Aviko assortiment telt inmiddels ruim 200 voorgebakken en voorgekookte aardappelproducten.

Dagelijks kiezen 8,5 miljoen consumenten voor een Aviko product. Juist daarom voelt Aviko zich verantwoordelijk om hun producten zo gezond mogelijk te maken. De Richtlijnen Goede Voeding van het Voedingscentrum zijn dan ook de leidraad bij het ontwikkelen van nieuwe producten. Hiermee wil Aviko een bijdrage leveren aan het tegengaan van de groeiende wereldwijde gezondheidsproblemen.

 

Aviko bespaart jaarlijks 2% energie ten opzichte van het jaar daarvoor. Dit is een niet te onderschatten inspanning, maar het lukt. In het transport is een forse reductie van CO2-uitstoot bereikt o.a. door meer transport over water en de bouw van een vrieshuis bij de fabriek.

 

In het duurzaamheidsverslag staat beschreven hoe Aviko het ervan af heeft gebracht. Resultaten worden beschreven aan de hand van vier thema’s: Duurzame landbouw, Efficiënte fabriek en logistiek, Gezonde consument en de Waardevolle medewerker.

 

Lees hier het gehele duurzaamheidsverslag.