Aviko Oerfriet scoort in AD Friettest 2014

24-04-2014 \\ Over onze leden

Opnieuw boekt Aviko een mooi resultaat met haar alom bejubelde Oerfriet. Na de succes­volle introductie op de Horecava afgelopen januari is nu ook het frietpanel van de Algemeen Dagblad Friettest 2014 overtuigd geraakt van de kwaliteit van Oerfriet, zo bleek uit de uitslag van dit jaar. Bij Smulwereld de Pijletuinen in Naaldwijk werd het frietje Oerfriet namelijk met maar liefst een 8 beoordeeld.

 

Het AD Friettest jurypanel bestond ook dit jaar weer uit een driehoofdig consumentenpanel van het Centrum voor Smaakonderzoek (CSO). Zij beoordelen de friet onder andere op geur, uiterlijk, krokantheid buitenkant, zachtheid binnenkant en smaak. De jury concludeerde over de Oerfriet van de Pijletuinen onder andere: ‘’Goed van smaak en ook nog een tikkeltje knapperig. Die houden wij erin.’’

 

Eigenaars Jan en Petra van Geest van Smulwereld de Pijletuinen zijn vanzelfsprekend zeer tevreden met het geboekte resultaat, want: ‘’Alle patatzaken die hoger in de Friettest staan dan wij gebruiken zelf gesneden verse frieten, dus voor ons is dit bijna het hoogst haalbare; een fantastisch resultaat’’.

 

Aviko Oerfriet is ontwikkeld om in te spelen op de trend naar ambacht en echte producten waar je trots op kunt zijn. En trots zijn ze in Naaldwijk, vanaf vandaag hangt er prominent een grote Oerfriet puntzak aan de gevel.

 

Janneke Loeven (Senior channel marketeer Aviko): “We zijn erg verheugd met de uitkomst van de Friettest omdat opnieuw blijkt dat de consument ambacht, smaak en authenticiteit wel degelijk herkent en waardeert, zelfs op een volle markt als de frietmarkt.’’