Aviko is partner van ModderDag

17-06-2014 \\ Over onze leden

Het devies van Modderdag “Vies worden mag op Modderdag!”

Spelen met zand, modder en water: veel gelukkiger kun je kinderen niet maken. Wedstrijden wie het verst kan glijden of de hoogste moddertoren kan maken; heksensoep brouwen; bouwen en graven met kranen of je blote handen; modderbaden; alles is mogelijk op ModderDag!

Op deze dag beleven kinderen (en volwassenen) uiteenlopende modderactiviteiten met de bedoeling om dichterbij hun omgeving en bij de natuur te komen. Vies worden van modder hoort erbij. Niet alleen goed voor de ervaring en de beleving, maar vooral ook voor veel plezier en genieten. Niet verwonderlijk dus dat er ook dit jaar naar verwachting ruim 60.000 kinderen meedoen aan de Nationale ModderDag.

Vanuit haar maatschappelijke betrokkenheid is Aviko partner geworden van Modderdag en ondersteunt op de achtergrond dit initiatief.

Aardappelverwerker Aviko is wereldwijd actief in meer dan 100 landen en daarmee is Aviko de grootste verwerker van aardappelen van Europese origine. Aviko wil ook aan haar maatschappelijke betrokkenheid invulling geven. Met haar verbondenheid met de natuur realiseert Aviko zich dat ze een verantwoordelijkheid hebben om die natuur aan volgende generaties door te geven.

Tijdens ModderDag ontdekken kinderen én volwassenen wat modder is, hoe je er mee kunt spelen en wat de aarde betekent voor ons dagelijkse leven.

De link met de grond waarin onze aardappelen worden geteeld is dan natuurlijk snel gelegd…

Voor meer informatie bezoekt u www.modderdag.nl en www.facebook.com/ModderDag