Aviko logo Aviko BV

Aviko introduceert ‘jaarrond geel’ om kwaliteit frites te handhaven

01-07-2015 \\ Over onze leden

Geen vroege oogst deze zomer voor ondernemers, maar vertrouwde gele aardappelen

Steenderen – Normaal worden ondernemers rond deze tijd geïnformeerd over de nieuwe vroege oogst-aardappelen en de consequenties voor het afbakken van verse frites. Om de kwaliteit van de frites te handhaven, introduceert Aviko nu ‘jaarrond geel’. Dat betekent dat Aviko voor alle Nederlandse frites-varianten het hele jaar, tot de hoofdoogst, gebruik blijft maken van de bestaande, gele aardappelen. “Zo hoeft de ondernemer niet om te schakelen naar de vroege oogst-aardappelen en kan de consument blijven genieten van de vertrouwde smaak van een frietje”, zegt Janneke Loeven van Aviko.

 

Volgens Loeven is de keuze om zo lang mogelijk de bestaande aardappel in te zetten een belangrijke stap voor constante kwaliteit. “De vroege oogst stroomt ongeveer in de tweede week van juli in. Dit betreft het Premiere-aardappelras. Deze aardappelen moeten anders verwerkt worden, omdat ze relatief veel vocht bevatten en snel bruin kleuren. In het verleden informeerden we ondernemers hierover, zodat ze konden anticiperen op de veranderingen.”

 

Geen extra rompslomp meer voor de ondernemer

Loeven: Met ‘jaarrond geel’ nemen we een hoop rompslomp voor en zorg bij de ondernemer weg. Hij kan naar hartelust – tot de hoofdoogst ca. Oktober – gebruik maken van frites met de vertrouwde eigenschappen. Van Aviko als marktleider mag je dergelijke initiatieven blijven verwachten zoals wij ook de eerste waren om gele aardappelen in te zetten voor de frites productie.

Over Aviko

Aviko is in 1962 in Nederland  opgericht door 32 aardappelboeren met allen één missie: waarde creëren uit aardappelen. Optimaal gebruik maken van de beschikbare grondstoffen staan hierbij centraal. Hierdoor is het bedrijf gegroeid tot een internationale onderneming met één wereldwijde ambitie. De kennis van de markt is daarbij de grote troef, en ook het contact met ondernemers is en blijft cruciaal.