Aviko Churros veroveren de Nederlandse terrassen

28-05-2014 \\ Over onze leden

Met het afgelopen moeizame horeca jaar in het achterhoofd en met de warme maanden van het jaar in aantocht, gaan de terrassen weer een essentieel onderdeel vormen van de bedrijfsvoering van horeca ondernemingen. Een terras zorgt immers voor onmisbare omzet voor de ondernemer, juist in deze tijden.

Meer en meer investeert de Nederlandse horeca dan ook in de buitenkwaliteit van hun onderneming en onderzoek toont aan dat zich dat uitbetaalt; meer gasten, die gemiddeld langer op een terras verblijven en meer besteden bovendien.

Gasten blijken een terras beter te waarderen wanneer aan enkele voorwaarden is voldaan. Vooral hygiëne en een niet te krappe indeling van het terras scoren hoog. Het terras moet qua sfeer en uitstraling een verlengstuk zijn van de onderneming. Daarnaast is een evenwichtig samengestelde en onderscheidende kaart een onmisbaar unique selling point voor een terras.

De laatste jaren is er een steeds grotere vraag naar authentieke, kleine snacks uit Zuid-Europese landen ontstaan. Een snack die perfect aan die voorwaarden voldoet is de Churros van Aviko. Een traditionele Spaanse lekkernij gemaakt van tarwedeeg die erg lekker is met bijvoorbeeld chocoladesaus, verschillende soorten ijs of poedersuiker. Door de korte bereidingstijd (slechts 2,5 minuten) zijn ze ook zeer geschikt voor uitservering op een terras.

 

Janneke Loeven (Senior channel marketeer Aviko): “De vraag naar Churros is inderdaad groot en we krijgen berichten van onze afnemers dat het een succesnummer is geworden op de terrassen. Het wordt gezien als een onmisbaar stukje Zuid-Europa op de kaart, en dat is nu precies wat we met de Churros beoogd hebben”.

 

Aviko heeft de Churros voor de foodservice in haar assortiment.