Alexander de Feijter uit Hengelo jongste landelijke Held van de Smaak ooit

30-09-2013 \\ Innofood nieuws

  

                           heldvandesmaaak (390x400)

  

In het Atrium van de Floriade in Venlo, Hoofdstad van de Smaak 2013, is zaterdag 28 september bekend gemaakt wie dit jaar is verkozen tot Held van de Smaak 2013. Het thema was dit jaar ambachtelijke worst. Uit een deelnemersveld van twaalf sterke kandidaten – één voor iedere provincie – verkoos de vakjury uiteindelijk slager Alexander de Feijter, uit het Overijsselse Hengelo. Hij is meteen de jongste winnaar in de zevenjarige geschiedenis van deze prestigieuze verkiezing die deel uit maakt van de jaarlijkse Week van de Smaak.

 

Met deze beslissing kiest de jury voor de jonge ondernemer die met pioniersgeest en lef het slagersvak is binnengestapt met een duidelijke en moderne visie op het ambacht en de herkomst van de grondstoffen.

Kwaliteit en diervriendelijkheid
In zijn eigen modern vormgegeven slagerij verwerkt en verkoopt Alexander de Feijter de varkens die worden gefokt en gemest op het ouderlijk bedrijf. Daarbij gebruikt hij kruisingen van twee uitstekende vleesrassen, de Bonte Bentheimer en het Duroc varken. Diervriendelijkheid, kwaliteit en antibioticavrij zijn uitgangspunten die De Feijter hanteert bij de selectie van het vlees dat hij verwerkt. De jury roemt zijn producten, deels bereid volgens traditioneel Twents recept en de smaak van zijn natuurzuivere worsten.

Peter Hoogenboom, algemeen directeur van de KNS, overhandigde de prijs die behoort bij het behalen van de titel en die bestaat uit een waardecheque voor een studiereis naar keuze, om hiermee het vakmanschap van worstmaker verder te verdiepen.

  

Lees hier het volledige artikel op de site van de Week van de Smaak