Alders gaat nieuwe kwestie Vion nader onderzoeken

09-12-2013 \\ Innofood nieuws

IndustrieVoormalig minister Hans Alders gaat opnieuw onderzoek doen bij vleesverwerker Vion, naar aanleiding van het bericht dat een partij vlees ten onrechte is aangemerkt als duurder ‘biologisch’.

 

Dit meldt Trouw in een bericht over de 11 ton varkensvlees die in de zomer van dit jaar ten onrechte op de markt is gekomen als ‘biologische ham’. Trouw schrijft dat via Omroep Brabant Alders in contact is gekomen met de twee klokkenluiders die zeggen dat het vlees is opgewaardeerd naar biologisch vlees. Het vleesbedrijf heeft de fout erkend en gelijk zelf naar buiten gebracht.

Voormalig minister Hans Alders deed eerder, op verzoek van de Dierenbescherming, onderzoek naar Vion, maar kon geen bewijs vinden voor de bewering van tv-programma Zembla dat er varkensvlees werd gelabeld tot keurmerkvlees. Alders neemt de nieuwe kwestie zeer serieus, maar geeft aan dat het volgens hem niet om een structureel probleem gaat, maar om een incident.

Afnemers, waaronder Albert Heijn, van de ‘biologische ham’ hebben harde garanties gevraagd van Vion om herhaling te voorkomen. “Klanten moeten erop kunnen vertrouwen dat als er biologisch op de verpakking staat, dat ook zo is,” aldus een woordvoerster van AH.

 

  

Bron: Trouw / FoodClicks