Afvallen Junior kookt met kees

24-01-2014 \\ Innofood nieuws

kees ingrediënt in Afvallen Junior-boekenserie  
kees is een van de voorkeursingrediënten in de Afvallen Junior-boekenserie, die op 24 januari tijdens de opening van de Nationale Gezondheid Beurs op het centrale podium wordt gelanceerd. Miriam Bouwens van Afvallen Junior schrijft over kees in de boekenserie: “kees heeft het helemaal goed begrepen: wel die lekkere smeuïge smaak en bite van een volvette kaas zonder de nadelen.”
 
Klara Bosma van Keesmakers: “Wij zijn er trots op dat kees als voorkeursingrediënt in de recepten van deze boekenserie van Afvallen Junior wordt genoemd. We vinden het mooi dat de boeken bedoeld zijn voor kinderen én hun ouders. Want als ouders geef je thuis aan tafel het gezonde voorbeeld.”
De boekenserie van Afvallen Junior bestaat uit de volgende boeken: 
  • ‘Dat was lekker, mam!’, voor ouders,
  • ‘Laat mij maar, pap!’, voor kinderen en
  • ‘De Spinazie Academie’, een receptenboekje voor samen. 
De eerste exemplaren van de boeken zullen aangeboden worden aan Lady Bla Bla (halvefinalist van Holland got’s Talent). Zij zingt onder andere over kinderen die gepest worden vanwege overgewicht. Afvallen Junior heeft dagelijks met deze groep te maken. 
  
60% minder verzadigd vet en 30% minder zout
kees
is een lekkere variant op kaas met 60% minder verzadigd vet en 30% minder zout dan gewone 48+ kaas van dezelfde leeftijd. kees is niet alleen lekker op de boterham, maar ook in allerlei gerechten.
 
Goed voor je cholesterolgehalte.. 
Keesmaker Marc van Wanroij: “We maken kees op dezelfde traditionele wijze als Goudse kaas, alleen halen we tijdens de productie de dierlijke, grotendeels verzadigde vetten uit de melk. Aan de magere melk die overblijft voegen we plantaardige oliën toe, die rijk zijn aan onverzadigde vetten. Zodoende bevat kees 60% minder verzadigd vet en dat draagt bij aan het behoud van een normaal cholesterolgehalte.”
..en je bloeddruk
Daarnaast bevat kees 30% minder zout dan gewone kaas, omdat kees tijdens de productie minder lang in het pekelbad ligt. En minder zout eten is goed voor je bloeddruk.
 
Verkrijgbaarheid van kees 
kees
is ‘vers van het mes’ landelijk verkrijgbaar bij kaasspeciaalzaken. Voorverpakte kees is te koop in supermarktfilialen van PLUS, DEEN, Albert Heijn, Hoogvliet, COOP, Jumbo, Emté, C1000, Dirk en Deka. Ook is kees te vinden in bedrijfsrestaurants. Op www.keesmakers.nl staan de verkoopadressen vermeld.