Aftrap European Packaging Gallery

28-09-2013 \\ Innofood nieuws

  

‘Bedrijven in de agrofoodsector in het oosten van het land kunnen het verschil maken. Dan moeten we wel blijven innoveren, bijvoorbeeld op gebied van verpakkingen.’ Met deze woorden trapte Innofood-voorzitter Rob Snel af bij de officiële opening van het innovatieplatform European Packaging Gallery af.

Plaats van handeling: het Virtual Reality Lab op de campus van de Universiteit Twente, waar ook het kantoor van EPG is gevestigd. Op de bijeenkomst waren zowel retailers (Jumbo, C1000), bedrijven (o.a. Zwanenberg, Grolsch, Cono Kaasmakers) als studenten/onderzoekers aanwezig. In het VR-lab kregen ze een idee van de mogelijkheden van deze onderzoeksfaciliteit. Zo kan in het lab nauwgezet in beeld worden gebracht hoe consumenten omgaan met bepaalde producten, van schakelpookjes tot verpakkingen in food.

Toekomst van metaal
Roland ten Klooster, hoogleraar Packaging Design & Management aan de Universiteit Twente en nauw betrokken de EPG, ziet de rol van het innovatieplatform als volgt: het omzetten van verworven inzichten over verpakkingen van voedingsmiddelen in concrete oplossingen. Het eerste project met de titel Flowpack 2.0 richt zich op innovaties in gasverpakkingen.

  

Lees hier het volledige artikel in Food & Nutrition